30 marts 2023

Limfjorden gisper efter vejret!

Limfjorden gisper efter vejret.... Det var temaet for et arrangement i Hjarbæk den 29. marts afholdt af  Stine  Isaksen fra Alternativet, der bl.a er byrådsmedlem i Viborg Kommune og kommunens repræsentant i  Limfjordsrådet. 













Formålet med mødet var at sætte fokus på de miljøproblemer, Limfjorden kæmper med. I det hele taget gøre status på den aktuelle situation, skabe opmærksomhed om problemet og fremadrettet se på løsningsmodeller, ikke bare lokalt men også landspolitisk.

Bl.a. derfor deltog Franciska Rosenkilde i mødet sammen med gode fagfolk, både fra Danmarks Naturfredningsforening, Landboforening Midtjylland og en lokal biolog .  


Mødet startede med en “Walk and Talk”, hvor problemerne blev belyst. Dernæst udspandt der sig en livlig debat i den lokale sejlklubs lokaler.


Debatten tog udgangspunkt i situationen omkring problemer med vores vandmiljø, men bevægede sig også omkring fødevareproduktion og øvrige tiltag for at dæmme op for klima- og biodiversitetskrisen.


Til slut på mødet fortalte Franciska Rosenkilde lidt om arbejdet på Christiansborg og besvarede spørgsmål i den forbindelse.


Pressen var også repræsenteret ved arrangementet. Det afstedkom dels et indslag i TV MIDTVESTs nyheder samme aften og en længere artikel i Viborg Stifts Folkeblad den 30. marts.


Så formålet med mødet: At sende et budskab tilbage til Christiansborg og til regeringen om, at der er brug for handling og bedre rammebetingelser for kommunerne i forhold til den store opgave at reducere næringsstofudledningen til fjorden og på andre måder hjælpe den miljømæssigt trængte fjord, må siges at være  lykkedes.


Om det så vil føre til handling, må tiden vise. 


Og som en af de lokale udtalte til avisen:

“Der har været rigtig mange møder. Nu skal der snart til at ske noget.

Vi bader jo ikke længere ved stranden her. For her er det altså ikke lækkert længere”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ALTERNATIVET Midt- og Vestjylland inviterer til Års- og Opstillingsmøde.

Kære medlem i Midt- & Vestjylland, (Begivenheden opdateres løbende på AlleOs) Vi har den 4. februar indkaldt til vores årlige Årsmøde i ...